Содржина на секој пакет

СЕ-ВО-ЕДНО РЕШЕНИЕ

Макдомен како компанија со повеќегодишно искуство имајќи ги во предвид Вашите обврски, Ние Ви нудиме комплетно решение, односно:
комплетна изработка на веб-страна, хостинг простор, домен, емаил адреси, одржување, бекап на истата, антиспам заштита, техничка подршка, и многу други неспоменати работи. 

Тест страна

По добиено барање од Ваша страна ќе бидете контактирани за избор на тема (изглед на веб-страната).
Во меѓу време Ние ќе подготвиме тест веб-страната за да го прикажеме почетниот изглед.
За изгледот на веб-страната, поставеност на блокови, одбирање на бои, ќе бидеме во контакт се до договарање на конечниот изглед на веб-страната кој ќе биде ОДОБРЕН од Ваша страна.
веб-страната по договор ќе биде изработена во рок од минимално 7 дена во зависност од пакетот кој е одбран и добиените податоци од Ваша страна.
Изработка на страна, домен (македонски екстензии) и хостинг, во Нашите пакети е бесплатна.
Содржини (директни линкови)
Што подразбира 1 содржина:
 • Текст (А4 формат, односно 1800 карактери = 1 содржина)
 • Производ (2 слики и текст А5 формат, односно 900 карактери) = 1 содржина
 • ПДФ документ (20 MB) = 1 содржина
 • Галерија (20 слики) = 1 содржина
 • Категорија = 1 содржина
 • Блок = 1 содржина
 • Мапа = 1 содржина
 • Контакт = 1 содржина
 • Мапа со 1 локација = 1 содржина
 
Ваши обврски:
 
Од Ваша страна потребно е да ни доставите:
 • Лого на фирма.
 • Комплетно сите податоци за фирмата.
 • Телефони и адреси.
 • Текст кој би ја опишал фирмата.
 • Слики, видеа, ПДФ, текстови и слично со што би прикажале што продавате, произведувате, какви услуги нудите и др... 
 • Други неспоменати податоци кој сакате да ги има на веб-страната.
 • Доколку веб-страната има 2 или повеќе јазици треба да ни доставите преводи за истите.
 
Наши обврски:
 • Изработка на страна и пуштање во функција на истата.
 • Гаранција дека истата ќе работи 99,9% во текот на годината.
 • Отварање на емаил адреси и редирекција на истите до Ваши постоечки емаил адреси како gmail, yahoo и други.
 • Изработка на контакт образец
 • Изработка на Google мапа.
 • Доколку имате Фејсбук или Google + профили, вметнување на истите на веб страната.
 • Пријава на веб-сајтот на Google и други пребарувачи.
 • Активација на антиспам заштита од несакани посетители и спамери.
 • Активирање на бекап на страната.
 • Активирање на специјален модули со кои се овозможува во зависност од нејзината големина - веб-страната да се отвара со брзина од 0.5s - 2s (секунди)
 • Оптимизирање на страната за мобилен ПРЕГЛЕД (Mobile Friendly Theme )➚.
 • Изработка, преработка и оптимизација на слики, видеа ПДФ текст формати и др...
 • Изработка на главно мени кое ќе одговара на Вашите потреби.
 • Додавање на содржини (линкови) според договореното во пакетот.

Домен:

Доколку веќе поседувате домен истиот може да биде поставен како главен домен (цената на пакетот не се менува).
Бесплатен домен е во рамки на Македонски екстензии .mk, .com.mk, net.mk и inf.mk.
За оранизации, образовни институции .org.mk edu.mk и .gov.mk прочитајте повеќе тука ЧПП .
За домени со странски екстензии се доплаќа 150 денари месечно. Доколку доменот е во Ваша сопственост истиот ќе биде трансфериран на наши сервери и ние ја превземаме обрската за плаќање на истиот со дополнителен договор.

Договор:

Договор се потпишува по наоѓање на домен кој ќе одговара на Вашите потреби доколку немате сопствен.
Договорот ќе Ви биде испратен за да може да се разгледа пред потпишување.
Договорот се прави минимум на 1 година
Договорот важи од денот на потпишување.
Договорот се обновува најдоцна 30 дена пред истекот на истиот.
 
По потпишан договор и добиената уплата Ние отвораме засебен контролен панел (cPanel) со договорен хостинг простор, и започнуваме со изработка на веб-страната Веднаш.
По договарање на изгледот ОДОБРЕН од Ваша страна започнуваме со вметнување на податоците кои се добиени од Ваша страна.
Податоците може да се додаваат цела година се до потполување на лимитот од пакетот, но и повеќе со промена на пакет или по договор, како и промена на податоци на адреси, телефони кои секогаш се бесплатни.

Додавање на нови содржини се врши по добиен емаил, УСБ или ЦД во текот на истиот или најдоцна за 2 работни дена по примени материјали.

Дополнително само во ЗЛАТЕН ПАКЕТ

Google аналитика
Информатор (Newsletter)
Апликација (Webform) до 10 реда
Sharethis, споделување на секоја страна посебно

Доколку овие пакети не ги задоволуваат Вашите потреби, Ве молиме контактирајте не СЕГА➚.

Начин на плаќање:

Начинот на плаќање е на фактура, сите прикажани цени се без пресметан ДДВ 18%.
Доколку сакате да плаќате на 3 месеци однапред добивате 5% попуст.
Доколку сакате да плаќате на 6 месеци однапред добивате 10% попуст.
Доколку сакате да плаќате на 12 месеци однапред добивате 20% попуст.